Re-invenció

Persones majors de 45 anys

A  arrel de l’experiència dels últims anys immersos en el món sociolaboral de la ciutat, detectem la dificultat d’inserció ocupacional de les persones majors de 45 anys i llancem el projecte Projump Reinvenció per a cobrir les seves necessitats gràcies a una coordinada acció d’anàlisi, programació i posteriors derivacions amb altres entitats afins.

2018-2020 - Projecte Pont Intercultural

Persones majors de 60 anys

L’any 2018, en associació amb *Pejucat (Pensionats i Jubilats de Veneçuela a Catalunya) va sorgir una aliança per a concentrar accions en benefici dels immigrants  que van arribar a Barcelona a partir dels 60 anys d’edat.

2018-2020 – Projecte Pont Intercultural

 

Aquest projecte va ser guardonat el 2019 amb el premi del Consell Municipal d´Immigració de Barcelona com el millor projecte de l’any dirigit a la gent gran.

Els objectius eren els següents:

  • Promoure el coneixement de la ciutat d’acollida
  • Promoure l’envelliment actiu
  • Promoure la convivència inter-generacional
  • Promoure relacions interculturals

Vídeo d’algunes activitats del projecte

2020-2021- Projecte El camí dels grans

Gràcies a l’oportuna i molt fructífera col·laboració entre les associacions Pejucat, Catnova i Vae, i la Fundació “la Caixa,” es va poder donar continuïtat a la promoció de la inclusió social i ocupacional de les persones migrades grans a Catalunya.

Aquest projecte persegueix quatre grans objectius:

  • Defensa dels drets de les persones grans immigrants
  • Envelliment actiu
  • Relacions inter-generacionals
  • Promoció de la inserció ocupacional i el voluntariat

Testimonis de convidats al Museu Marítim de Barcelona

2021- ImmiGrandes generant valor

Projecte dissenyat per a la creació d’un servei integrat per << talent sènior >> d’assessories especialitzades per al sector públic i privat, entre altres coses.

Oferim també serveis d’assessories en pensions i ajuts socials per a aquelles persones que, per la demanda de professió al mercat local, el seu estatus migratori o estat físic no es poden incorporar al servei d’assessories especialitzades, però compleixen els requisits establerts per l’Estat per rebre un altre tipus de pensions o ajuts econòmics.

La presentació del projecte va tenir lloc el 29 de setembre de 2021 en commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran que se celebra l’1 d’octubre. La presentació completa es pot visualitzar aquí.

Article de xarxanet.org

Voleu formar part d'aquest projecte?

Si ets immigrant més gran de 60 anys i vols formar part del projecte ImmiGrandes generant valor contacta’ns per correu electrònic a gentgran@catnova.cat.

Si estàs interessat en el servei d’assessories en pensions i ajuts per a gent gran, escriu un correu a asesorias.pecat@gmail.com.